Start BMW Cup Time Attack Bankörning Medlemskap
BMW Cup
Resultat
Vad är BMW Cup?
Avgifter
Reglemente
Kontakt
Bmw Sverige
 
 
Förenade Bil
 
 
Michelin
 
 
Schmiedmann
 
 
BSR
 
 
Millway motorsport
 
 
BILdelar-Online.SE
 
 
Ancrona
Du är här:  BMW Cup » Vad är BMW Cup? »

Vad är BMW Cup?

Tävlingsserien BMW Cup är ett klubbmästerskap i Racing som arrangeras och drivs av medlemmar i BMW Sport Club. Serien startade 1995 och har sedan dess vuxit till en av landets största märkesbundna tävlingsserier.

Ett av Cupens syften är att främja tävlande med BMW-bilar. Därför tillåts enbart baskarosser i stål tillverkade av BMW. Likaså tillåts enbart motorer tillverkade av BMW.

 

 

Klass Standard

Klass Standard är klassen för dig som på enklast möjliga sätt vill börja tävla med din BMW och uppleva körglädje i stora startfält med god säkerhet. Vi har lagt stor vikt och huvudsakligt fokus på att både gamla och nya BMW modeller skall kunna tävla tillsammans med så lika prestanda som det rimligen är möjligt.

 

Här kan alla prova på att åka banracing utan att det ska behöva bli "för dyrt". Bilarna får modifieras vad beträffar stötdämpare och fjädrar, men i övrigt tillåts enbart originaldelar tillhörande bilmodellen. Det är m.a.o. tillåtet att använda sig av bla BMW:s originalmonterade sportlådor, diffbromsar m.m. Motorn får i stort sätt bara "finjusteras". Max 205 breda R-däck, se reglementet. Bilarna måste uppfylla säkerhetsregler fastställda av SBF. Bilmodeller som förekommer är bla 2002ti, E21 323i, E30 318is, E36 323, E46 325 och Z3.

Klass Modifierad

Klass Modifierad är tänkt som en sekundär instegsklass för de bilar som blir för dyra att trimma för att hänga med i klass Special och för starka för att klassa in i Standard, t.ex. 2,8 och 3-litersmotorer som då kan

behållas i originalskick. Dessutom ska klassen fånga upp dem som vill lägga mer tid och pengar på trimning och tuning än vad som

är tillåtet i klass Standard.

 

Klassen kan generellt sett sägas ha tre olika typer av bilar. Nya bilar med relativt stark motor i originalskick, äldre bilar med trimmade motorer samt äldre bilar med en nyare motor som behålls i originalskick. Detta för

att tilltala en bred målgrupp.

 

En intressant "mellanklass" innehållande trimmade bilar, men med vissa restriktioner att hålla sig inom, bla en maxgräns för hjul och motorsstorlek. Max 225 breda R däck som gäller, se reglementet. De flesta deltagande bilarna är byggda enbart för BMW Cup, men även andra bilar från tex olika långloppsserier och SSK deltar. Vinnarbilar kan vara en "vass" E30 325 eller en 130.

Klass Special

Värsting-klassen i BMW Cup med varvtider i STCC klass. Här finns få restriktioner vad gäller hjul och motorstorlek. Slicks är tillåtet. En populär modell är M3E36, M3E46 eller Z3M.

 

Klass Special är tänkt för de som:

  • vill ta steget upp från klass Standard eller Modifierad
  • vill börja tävla med olika typer av M-bilar
  • har viljan, kunskapen och möjligheten att bygga renodlade racebilar
  • vill och kan bygga replikor av fabriksbilar
Denna sida senast uppdaterad:  2013-12-11
 
BMW Sverige
 
BMW Sverige
Förenade Bil
Schmiedmann
Millway
BILdelar-Online.SE
Sucaba
Ancrona